Премиерът Борисов присъства на откриването на мина "Ада тепе" край Крумовград
Крумовград - Откриване на мина "Ада тепе" на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на мина "Ада тепе" на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД край град Крумовград. Официалната церемония уважиха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на финансите Владислав Горанов. 
Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудника. „Ада Тепе“ е първият новооткрит минен комплекс от 40 години насам. Концесионер е канадската компания, която стопанисва и най-голямата работеща златна мина в Европа - тази в Челопеч. Златната мина край Крумовград има срок на експлоатация от 8 години. След това терените ще бъдат рекултивирани. През това време компанията ще добие 700 хиляди унции злато, а също и сребро.
Над 1 милиард лева са инвестициите на "Дънди Прешъс Металс" ЕАД в България. Компанията започва дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн.лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града.
Министърът на финансите Владислав Горанов, изпълнителният директор на мината инж. Илия Гърков, премиерът Бойко Борисов, председетелката на Народното събрание Цвета Караянчева и президентът на "Дънди прешъс металс" Рик Хаус по време на откриването на обекта
златна,