Екстравагантната Малина Мой взриви площада в Банско с китарата си
Банско – Втора вечер на Международния джаз фестивал

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Втората вечер на Международния джаз фестивал в Банско предложи много фънк музика на меломаните. Беспорно всички очакваха появата на екстравагантната китаристка и певица Малина Мой, която се появи първо между публиката и после се качи на сцената. Тя весокоценена не само заради умението ѝ да свири на китара с лява ръка. Според списанието „Guitar World Magazine“ тя е пионер в музиката и една от най-добрите сред китаристите. Малина е и от малкото музиканти, които владеят еднакво добре жанровете рок и соул.
Не по-малко възторг от публиката събра и певецът Винкс, който излезна на сцената с унгарската група „Силует” в състав Силард Банаи, барабани, Мирко Милан Милошевич, клавиши, Виктор Банаи, китара, Карой Драб, бас и Атила Заводи, саксофон. Музиката на „Силует” и Винкс e смесица от северноамерикански и европейски култури. Изпълненията им са изпълнени с любов и е повлияни от джаз, поп, соул, чилаут и R‘n‘B. Винкс е участвал в записите и турнетата на някои от иконите в музикалната индустрия като Стиви Уондър, Стинг, Хърби Хенкок, Шерил Кроу, Бранфорд Марсалис, Касандра Уилсън, Бренда Ръсел, Шер и много други.
Вечерта откри младата българска певица Лина Никол с своята лайв банда от познатите ни , Станислав Арабаджиев, пиано, Александър Славчев, китара и вокал, Радослав Славчев – Riverman, бас и вокал, Богомил Енчев, барабани и Божидар Василев, тромбон, а унгарското трио на саксофониста Виктор Тот предложи един пост-боп стил примесен с много унгарски фолклор.
Китаристката и певица Малина Мой
музика,джаз,сцена,фестивал,