Протестиращи от Свиленград опяха свободата в ковчег
Свиленград - Протест - Панихида за свободата

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С Панихида за свободата Огнян Христонев от Свиленград изрази отношението си "за това, което се случва в държавата". Пред сградата на прокуратурата и съда в граничния град той постави ковчег.  На капака му бяха изписани критични думи за репресивния апарат на държавата и управляващите. Христонев носеше и пръскачка - символ на абсолютния цинизъм на държавата, която си нагласява обвинения към неудобните.
Огнян и няколко от хората, дошли да го подкрепят легнаха в ковчега, като по начин се солидаризираха с думите му, че това действие е „символ на безнадеждността, в която сме изпаднали.“
За Огнян свободата в България с яростни темпове намаля с всеки изминал ден - „Обществото се разединява, то прогонва младите, убива старите. Ако за някои свободата е кило сирене или един хляб на добри цени, аз не съм от тези хора и мисля, че най-важното е свободата.
За момента не ни остава нищо друго освен да опеем свободата и да се надяваме, че повече хора ще изявят желание да се надигнат, да се чуе техния глас, да извикат срещу тази несправедливост, срещу тази организирана престъпност, наричаща себе си държава и най-накрая да си върнем България каквато е.“