Христо Йоцов представи втория си авторски албум „Jazz Cats 2”
София – Представяне на албума „Jazz Cats 2” в Sofia Live Club

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

На сцената на Sofia Live Club Христо Йоцов и неговите музикални събратя - Арнау Гарофе Фарас, Любо Цанев и Димитър Карамфилов представиха втория авторски албум на барабаниста „Jazz Cats 2”. 
Христо Йоцов създава Jazz Cats през 2016 година, първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Още след първите тонове става ясно, че групата има много по-голям потенциал. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален.
През 2017 година е издаден първият албум „Jazz Cats”, с който групата активно концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март 2018 година „котките” изнасят с голям успех концерт в Барселона, родният град на Арнау.
Вторият албум на групата излезе този месец – „Jazz Cats 2”. Пиесите, както и в предишния албум, са отново на Христо Йоцов, като този път музиката има по-фюжън характер.
„Cats” е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – Mystery Cats, Lazy Cats, Motion Cats, Smart Cats – все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.
Музикантите от квартета са добре познатите джазмени - Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Христо Йоцов – барабани.
Любо Цанев, пиано
музика,джаз,jazz,музикант,сцена,софия,лайв,клуб,