Силистра прие държавно първенство по лека атлетика за незрящи
Силистра - Държавно първенство по лека атлетика за незрящи

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

За втори път през последните три години Силистра е домакин на държавно първенство по лека атлетика за незрящи. Символичен домакин на спортното събитие е силистренският Спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“ с председател Добромир Удрев, с подкрепата на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания".
На градския стадион „Луи Айер“ среща си дадоха 25 слепи спортисти от 13 клуба от страната. Те се надпреварваха в дисциплините бягане на 100 и 200 метра, скок дължина, тласкане на гюле и мятане на диск. Атлетите бяха разделени в две групи според тяхното зрение - Б1 – състезатели с нулево зрение и светоусещане и Б2 – състезатели със слабо и по-силно зрение.
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов откри първенството и приветства лекоатлетите, като изрази подкрепата на общинската администрация към федерацията. Той получи благодарствен плакет от името на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" за оказаното съдействие при провеждане на шампионата.