Плевенската филхармония закри сезона с операта "Аида"
Плевен - Закриване на творческия сезон на Пленеската филхармония - Операта Аида

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С оперния спектакъл „Аида“ от Джузепе Верди беше закрит творческия сезон на Плевенската филхармония. Магията на операта отново събра многобройна публика в Летния театър в Плевен. Публиката се докосна до вълшебството на вердиевата творба, претворено от чудесните изпълнения на солисти, хор и оркестър, под диригентството на Маестро Найден Тодоров.
Драматичният разказ за любов, свобода и вярност завладя публиката чрез изпълненията на невероятното сопрано Цветелина Василева в ролята на Аида, италианският тенор Дарио Ди Виетри като Радамес и впечатляващото мецосопрано от Сърбия Саня Анастасия в ролята на Амнерис. В останалите роли публиката аплодира Ивайло Джуров – цар на Египет, Венцеслав Анастасов – Амонасро, Юлиян Константинов – Рамфис, Емилия Джурова – жрица.Достойни партньори на звездните солисти бяха професионалистите от Общински хор „Гена Димитрова” и от Хора на Русенската опера с диригенти Анелия Дечева и Стиляна Димитрова. Зад всички тях звуча чудесното изпълнение на Плевенска филхармония.С много емоция публиката посрещна изпълненията и на най-малките артисти от Балетната формация на НЧ „Съгласие” – Плевен.Възторгната от изпълненията, публиката многократно прекъсва с аплодисменти представлението, а аплаузите след финала дълго не стихнаха. С тях бяха възнаградени и режисьорът на постановката Надя Христозова и директорът на Плевенска филхармония – Любомир Дяковски, подготвил с подкрепата на Община Плевен този музикален дар за ценителите на оперното изкуство в града, който ще се запомни.


опера, сезон, филхармония