Вторият випуск за политически лидери на Институт за политика завърши своето обучение успешно
София - Връчване на сертификати на курсистите от Институт за политика

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Вторият випуск за политически лидери на Институт за политика завърши своето обучение успешно. Курсистите от випуск „Константин Преславски“ получиха своите сертификати на официална церемония.
Гости на събитието бяха академик Юлиан Ревалски – председател на БАН, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев , министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова, замесник председателят на НС на БСП Кирил Добрев и преподаватели.
Според професор Антоанета Христова, съосновател на Институт за политика и председател на неговия Управителен съвет, политическото образование може да помогне за устойчивостта на политическата система. „Политическата система има нужда от подготвени и отговорни политици“, допълни тя. Образователният министър Красимир Вълчев получи специален подарък от Институт за политика по повод своя рожден ден, който съвпадна с официалната церемония –
икона на Богородица. В своята реч той заяви, че хората искат ефективни, реактивни, отговорни, чувствителни към обществените предизвикателства и проблеми политици. „Вярвам, че през следващите години положителната енергия ще бъде по-голяма и повече хора ще искат да се реализират в страната“, завърши той. Академик Юлиан Ревалски се обърна към бъдещите политически лидери с думите, че всички ние зависим от тях и решенията, които ще взимат по пътя, по който ще поведат България. „Надявам се да погледнете на тази възможност с най-голяма отговорност“, каза още той. Според министъра на българското европредседателство Лиляна Павлова страната ни има нужда именно от модел на обучение, като този в Институт за политика. „Не трябва да се делим, а да сме заедно“, заяви тя. Вторият випуск в Институт за политика се състои от кадри на двете най-големи политически сили у нас – ГЕРБ и БСП. „Трябва да работим с опонента си. Той не е враг, а опонент. Трябва да сте заедно в името на националния интерес. Ако нямаме стабилно ляво и стабилно дясно, то няма да можем да вървим напред“, допълни министър Павлова. Зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев сравни курсистите с два отбора, които понякога губят, а понякога печелят, но и двете имат своите плюсове. „В опозиция изграждаш характер, а в управление се учиш на отговорност. Победата има своята цена. Голяма цена. Не губете обаче своите принципи и индивидуалност. Бъдете скъпи, много скъпи. Изисквайте от партийните лидери само това, което отговаря на вашите принципи“, допълни той. „Вие трябва да промените политиката, а не тя вас“, посъветва на финала Кирил Добрев. Изпълнителният директор на Институт за политика Калина Крумова пожела на курсистите да излизат и извън тяхната кутия. „Пожелавам ви такъв тип работа, която да ви развива заедно и да ви води до все по-високи трибуни“, заяви тя. С гордост съобщаваме, че по повод своето завършване випуск „Константин Преславски“ реши да направи специално дарение. Средствата, събрани от наградния фонд за проактивност и оследователност по време на обучението, ще отидат за дофинансиране на лечението на малкия Мишо и майки на деца с увреждания.
курсисти, сертификат, завършване, политика