Виртуозният китарист Влатко Стефановски ще представи нов албум в София лайв клуб
София – Предстоящ концерт на Влатко Стефановски в Sofia Live Club

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българската публика за да представи своя последен соло албум „Майчин език“ в София лайв клуб.
В съботната вечер на 30 март меломаните ще могат да се насладят на колаборация от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок, джаз и най-новото от репертоара на виртуоза. Специални гости за вечерта ще бъдат зашеметяващите DESTINY квартет – Гергана Алексиева , цигулка, Звезделина Халтъкова, игулка, Ивелина Туджарова, виола и Лора Табакова, виолончело, които умело съчетват класическо звучене с модерни съвременни ритми.
Влатко Стефановски е един от най-известните музиканти със своята уникална техника и звукоизвличане. Рок китарист, който свири акустично, по начина, по който играе електричеството. Композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Още като тийнейджър той създава групата „Леб и сол“, която се превръща в едно от най-известните имена на музикалната сцена на бивша Югославия. Групата издава 14 албума и обикаля света. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към "Циганска магия".
От средата на 90-те години Стефановски успешно развива солова кариера. В последните няколко години той записва с едни от най-добрите музиканти като Томи Емануел, Сточело Розенберг, Златан Гибони, Ян Акерман, Теодосий Спасов, Стефан Миленкович, Кудси Ергюнер, Ману Катче, Тони Левеин и други.
Влатко Стефановски (архив)
концерт,клуб,лайв,албум,представяне,