Община Варна стартира строително-монтажните работи по трети обект по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“
Варна - Първа копка

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С официална церемония „Първа копка“ за успешен старт на строително-монтажните работи  Община Варна започна трети обект по разширяване и реконструкция на улични артерии, свързани с оптимизацията на масовия градски обществен транспорт. Събитието се проведе в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“, финансиран по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Кметът на Община Варна г-н Иван Портних даде символичен старт на работата по обект: „Първи май” в обхват от ул. "Мара Тасева", кръстовище на кв. "Аспарухово" - кв. "Галата". На церемонията присъстваха г-н Стоян Пасев – Областен управител на област с административен център Варна, г-н Тодор Балабанов – Председател на Общински съвет – Варна, заместник - кметът на Общината г-н Христо Иванов, кметът на Район Аспарухово г-жа Калина Белмезова, екипът на проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“, представители на администраията, жители на квартал Аспарухово. Обектът, който се ремонтира е с дължина 1300 м. и е с индикативна стойност 3 787 912,83 лв. По проекта се предвижда подмяна на подземната инфраструктура, основен ремонт на пътната настилка чрез полагане на нов износващ слой на асфалтовата настилка, изграждане на нови бордюри и тротоари, вертикална пътна сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка и изграждане на джобове за спирките на градския транспорт. По северното платно ще бъдат изградени и ленти за надлъжно паркиране.
Кметът Иван Портних дава старт на първата копка
Варна,Първа,копка,община,ремонти,улици,булеварди,