Гледат мярка на Дмитрий Абрамкин, осъден за пране на милиард евро
София - Мярка за неотклонение

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Състав на Софийски градски съд гледа жалбата за изменение на мярката за неотклонение, подадена от Дмитрий Абрамкин, осъден на 10 години затвор за пране на 1 милиард евро.
В края на септември 2017 година Софийският градски съд наложи наказание от 10 години затвор за рускинята с финландски паспорт Елизабет Елена вон Месинг, която е подсъдима за пране на колосалната сума от 1 милиард евро. Същото наказание бе дадено и на сънародника й и неин съучастник Дмитрий Абрамкин.
Делото се води от 2012 година и многократно бе отлагано поради влошеното здраве на двамата подсъдими, както и заради семейни проблеми. Разследването започна през 2008 година. Според обвинението по сметката на фирмата "Оптима Ка", която е собственост на Вон Месинг, са идвали пари от Русия и с фалшиви документи били превеждани в чужбина.
Дмитрий Абрамкин е осъден на 10 години затвор за пране на 1 милиард евро
финансова,измама,пране на пари