Честваме рождението на Яворов и Алеко Константинов
София - Честване

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С различни тържества днес отбелязваме 140 години от рождението на  писателя Пейо Яворов и 155 години от рождението на Алеко Константинов. В двора на къщата - музей на Яворов писатели представят свои творби, посветени на големия български творец. На церемонията присъства заместник кмета по култура на столична община Тодор Чобанов. Стихове от поета звучаха в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и нейната колежка Йоана Буковска. Всички желаещи можеха да разгледат безплатно експозицията на къщата-музей на Яворов, в която той е живял една година.
Пред бюст-паметника на Алеко Константинов в столичната Борисова градина членове на Българския туристически съюз и граждани положиха цветя в знак на признателност. Сред присъстващите беше и Кристиян Кирилов-председателя на Общинския съвет на Свищов - роден град на поета, както и роднина на Щастливеца.
София,Честване,яворов,паметник,паметници,цветя,поднасяне