Ангел Заберски трио с концерт в историческия музей на Бургас
Бургас - Концерт на Ангел Заберски трио в двора на Етнографския музей

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Любителите на джаза в Бургас имаха възможността да се насладят на музиката на Ангел Заберски Трио - Ангел Заберски, пиано, Стоян Янкулов-Стунджи, ударни и Борис Таслев на контрабас. Концертът им „Between the Devil and the Deep Blue Sea” („Между дявола и дълбокото синьо море“) е част от проекта „Jazz в музея” на сдружение „Кауза Култура”, чийто партньор в Бургас и Регионалният исторически музей. Автор на проекта и председател на сдружение „Кауза Култура ” е Вероника Азарова.
За място на тази необичайна музикална вечер музикантите избраха най-уютното зелено кътче на Бургас – двора на Етнографския музей. Ценителите на джаз музиката имаха възможността да допринесат за една благородна кауза. Всички събрани дарения от вечерта ще отидат за реставрация на два ценни музикални инструмента от фондовете на бургаски културни институции. Единият е роялът на Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски", който от години се нуждае от сериозен ремонт, а вторият е пиано в библиотека "П. Яворов".
Проектът „Джаз в музея” включва 12 концерта в цялата страна. Всеки от тях е на различни изпълнители и съдържа както световноизвестни произведения, така и авторски пиеси от съвременни български композитори. Целта на събитието е да представи на меломаните в утвърдените джаз центрове като Бургас, Русе, Варна, Стара Загора и София нови или нов прочит на стандарти.
Ангел Заберски трио - Ангел Заберски, пиано
музика,джаз,концерт,