Река Дунав заля свищовско селище. Други две са готови за евакуация
Селище Чамурлука, община Свищов - Заляти рибарски жилища от покачването на нивото на река Дунав

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Рибарското селище Чамурлука, което се намира до Свищов е напълно залято от придошлия Дунав. Нивото на реката се покачва непрекъснато, като за последното денонощие е регистрирано ниво от 764 см. Почти всички рибарски къщи и фургони са наводнени. Местни рибари, които не са предвидили такова покачване и не са построили жилищата си достатъчно високо, вече са напуснали постройките. Придвижването в селището става единствено с лодка, а местен рибар дори се пошегува, че при тях е станало като във Венеция.
В близкото село Вардим реката заплашва да залее първия ред къщи. До момента водата е стигнала до оградите и ако нивото се покачи с още няколко сантиметра ще залее и дворовете. От местното звено на Гражданска защита са готови с организацията по евакуирането на жителите. В съседното село Нов град ситуацията е подобна. На по-ниските места водата вече е заляла посеви и овощни градини.

Селището е залято от водата
наводнение,река,дунав,вода,бедствие,чамурлука,рибарско селище,фургон,барака,лодка,рибар