Комфортно и динамично пътуване с деветото поколение на "Хонда Сивик"
Велико Търново - Тест-драйв на "Хонда Сивик"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

В пoследния уикенд на април екип на БУЛФОТО получи шанса да изпробва възможностите на японския автомобил "Хонда Сивик“, модел с 1,4-литров бензинов двигател и мощност 100 конски сили. Целта на екипа бе заснемане на две спортни събития за деца, организирани в градове в Северна България – Велико Търново и Русе. Близо 700-те километра разстояние от София до Русе през Старата столица се оказаха изключително комфортно, бързо и приятно пътешествие с последната версия на най-популярния модел на „Хонда“.

Външният дизайн на деветото поколение на „Сивик“ е вдъхновен от авиацията. От компанията оприличават модела на самолет, при който крилата и тялото са събрани в едно за още по-добра аеродинамика. Дизайнерите и инженерите са обърнали специално внимание на постигането на нисък коефициент на въздушно съпротивление и обезшумяването.

Новата генерация се определя и като най-тихият, най-комфортният и най-динамичният "Сивик" досега. Базовият мотор за модела е 1.4-литров, с мощност 100 конски сили. Максималният въртящ момент е 127 Нм. при 4800 оборота в минута. Екипиран с механична трансмисия "Сивик" се ускорява до 100 км/ч за 13.4 секунди, при среден разход на гориво от 5.4 л/100 км. Моторът се комбинира с шестстепенна механична скоростна кутия с функция ECO Assist, която подсказва кога да става смяната на предавките.

Базовото оборудване е много богато и включва всички основни системи за сигурност, включително стабилизираща програма, две въздушни възглавници и предпазна странична завеса. Климатикът, аудиосистемата, централното заключване и дневните LED светлини също са част от серийната екипировка.

Деветото поколение на "Сивик" направи официалния си български дебют преди две години. Първата генерация на "Хонда Сивик" се появява през 1972 година. Първият продаден нов автомобил "Хонда" в България от "Бултрако" също е "Сивик" от петата генерация, купен през пролетта на 1992 година.
автомобил,японски,кола,японска,honda,civic