Авторите на плана "Ран Ът" са в България 25 години по-късно
София - Премиера на филма "Преходът, който не стана така, както беше замислен"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Авторите на програмата за прехода на България към пазарна икономика - Ричард Ран и Роналд Ът, са у нас 25 години след написването на така наречения план "Ран Ът".  Двамата са тук по покана на Института за пазарна икономика. Днес бяха представени филмът и книгата "Преходът, който не стана така, както беше замислен" в присъствието на Иван Ангелов и Боян Славенков, те са част от българските автори на филма. Сред гостите бяха още Соломон Паси и Красен Станчев. Имаше и дискусия по темата. Програмата е изготвена, след като през март 1990 г. българското правителство се обръща с искане за помощ по провеждане на предстоящите реформи към Националната търговска камара на САЩ, чийто вицепрезидент тогава е Ричард Ран.
Роналд Ът - През 1990 г. е вицепрезидент на Фондацията на националната камара и работи в тясно сътрудничество с Ричард Ран запланирането, финансирането и изпълнението на проекта за българския преход
план,конспирация,книга,представяне,филм,документален,преход,преходът,