Вицепрезидентът Ангел Марин се включи в спектакъла на Баташов на Дните на българската култура в Рим
Дни на българската култура в Рим - откриване

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С голям интерес и много зрители тръгнаха Дните на българската култура в Рим, организирани от балгаро-италианската културна асоциация "Феникс" под патронажа на вицепрезидента Ангел Марин. Специално за дните от България пристигнаха и кметът Бойко Борисов, заместник-министърът на културата Иван Токаджиев и шефката на Агенцията за българите в чужбина Деница Христова. От италианска страна в откриването участва координаторът на мнозинството в римския общински съвет Силвио ди Франча, който има най-голям принос за високия старт на проекта за български културен център в Рим. В откриването участваха и висши представители на общинските власти в Рим.
Спектакълът на Андрей Баташов "Ритъм" фокусира вниманието на българи и италианци в първата фестивална вечер. Във финалната част на спектакъла, когато участва и публиката, вицепрезидентът генерал Ангел Марин се включи, за да улови ритъма с войнишко канче и лъжица в ръка.
Малък инцидент на летището по-рано през деня притесни посрещачите. Граничните власти забавиха влизането на Иво Папазов и групата му, които свирят през втората концертна вечер. Причината била, че билетите за по-нататъшното пътуване на бенда за следващия концерт в Хонг Конг са в куфарите с багажа и полицията не видяла билет за връщане при влизането на КПП-то. След бърза намеса на шефа на спонсора "България еър" Златин Саръстов, който е в Рим за Дните, и на представители на посолството, групата на Папазов тържествено стъпи на италианска земя.
Заместник-министърът на културата Иван Токаджиев, посрещнат с пита по стар български обичай
рим,дни на българската култура,дни на българската култура в рим,култура,иван токаджиев,токаджиев,заместник министър на културата,заместник министър