БУЛФОТО се сдоби с кадрите, показващи първите минути от пожара на Витоша
СОФИЯ - Витоша - Пожар на Бистришко бранище - вечер трета

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

След като вчера кадри на турист от уикенда обиколиха социалната мрежа Фейсбук и внезапно изчезнаха, репортерите на агенция БУЛФОТО успяха да се свържат с автора на снимките, който предпочита да не се афишира, и да получат правото за публикация.   Кадрите показват първите минути и часове от възникването на пожара на Витоша в неделя. Групата туристи се е движила по пътеката от хижа Алеко към Бистрица покрай природния резерват, и са правени снимки на околните гледки. Когато пламва пожарът, групата е била на половин час време от последния кадър преди пожара в същата посока и е заснемала развитието на пожара до идването на първия хеликоптер. На снимките не се виждат хора с туби бензин, но прави впечатление как в рамките на няколко часа пламва огромна площ от бранището и как на последните кадри се забелязват отделни огнища, леко встрани от основния пожар. Редакцията на БУЛФОТО не може да се ангажира с конкретно заключение на базата на тези кадри, но оставаме на вас да тълкувате развитието на нещата, като отбелязваме всеки кадър по час и минута на случката. Единственото сигурно нещо е, че с разрастването на пожара вече горят и живи дървета, които са на съвсем близко разстояние от първоначалното огнище, противно на твърденията че вече трети ден горят само гнили трупи.
Важно техническо уточнение: Часовникът на фотоапарата е бил настроен с един час назад. Реалното време на снимките е с час напред.
И за справка - една снимка от 22:00 на третата вечер от пожара
огън,пожар,бедствие,планина,