Премахват постройки в селището „Златна перла" край Варвара
Село Варвара, Царево - Премахване на незаконни постройки във вилно селище „Златна перла"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Две сгради събориха днес минути преди крайният срок за доброволно премахване на незаконните постройки в скандалното вилно селище „Златна перла" край царевското село Варвара. 
„Развам се, че вече има машини на собственика, а всичко което е махнал до момента няма да му бъде начислено", с тези думи регионалният министър Лиляна Павлова даде началото на дългоочакваната акция на държавата по родното Черноморие - принудителното събаряне на скандалния ваканционен комплекс в защитената територия "Парк Странджа" край Варвара.
Багери на държавата, на фирмата строител „Траш 2000" и собственика, заедно продължиха премахването на петте сгради от общо 10 незаконни.
„Оттук нататък на това място повече няма да се лее бетон. Това е нашата категорична воля, независимо какво ще реши съда за тази територия", заяви Павлова. Тя се зарече, в присъствието на кмета на Царево Георги Лапчев, че докато е министър в този район да не се строи нищо.
Към момента има заповед за премахването на общо девет от десетте сгради, като за три крайният срок не е изтекъл. Павлова призова собственикът да разруши оставащите постройки, за да няма оскъпяване на процеса и да разчисти терена от строителните отпадъци.
Сагата с незавършеното вилно селище край Варвара продължи близо 6 години, толкова продължиха и съдебните дела. ВКС се произнесе за част от постройките, по други две делата не са приключили.
Багер събаря незаконна постройка
сгради,събаряне,вили,незаконно,строителство,защитена,територия,Парк, Странджа,