Ирина Бокова откри в София Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство
София – Откриване на Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на външните работи Николай Младенов и академик Никола Съботинов, в присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, откриха в София Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство  в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.
Регионалният център е учреден в изпълнение на решението на 35-та сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО и последвалото подписване на Споразумение между Правителството на Република България и Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура. Основната мисия на Центъра е да популяризира идеите и принципите и да работи за практическото приложение на Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство, както и да осъществява успешно програмните инициативи на ЮНЕСКО в тази област. Този център е първи в Европа и шести в света. Центърът се намира в сградата, където се помещава и Музеят на социалистическото изкуство.

Цецка Цачева, Николай Младенов, Ирина Бокова и Вежди Рашидов
регионален,център,откриване,юнеско,култура,