Миро и гвардейски оркестър изнесоха концерт за годишнина на военния музей
София - Празничен концерт по повод 95-годишнината на Националния военноисторически музей

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Празничен концерт в Националния военноисторически музей изнесоха вчера родни музикални звезди по повод 95-годишнината от създаването на музея.  На сцената излязоха Миро, Калин Вельов, „Атлас”, Б.Т.Р., „Торнадо”, Alex & 4GIVE, трупата на Нешка Робева и Гвардейски представителен духов оркестър.
Днес се навършват 95 години от създаването на Военноисторическия музей в София. Началото е поставено на 4 юли 1916 по време на Първата световна война със специална заповед. Основатели са генералите Православ Тенев и Никола Жеков.
От фронта пристигат бойни трофеи и предмети с военноисторическа стойност. Те и досега са част от експонатите на музея. Първата му сграда е трябвало да бъде издигната в Борисовата градина, но проектът пропада. Първоначално всичко събрано се съхранява в няколко стаи на столичната улица „Раковски" . През 1937 година музеят вече има собствена сграда. Първата експозиця е от 1 900 експоната - освен голяма оръжейна сбирка сред тях има картини на Мърквичка, Вешин и Гюдженов. Най-големият дарител е съпругата на първия български владетел след Освобождението Александър Първи Батенберг - графиня Йохана Хартенау.
Миро и танцьорката Маргарита Будинова
годишнина,военна,академия,каризма,костадинов