Висши държавници почетоха годишнината от обявяване Независимостта на България във Велико Търново
Велико Търново - 102-ата годишнина от обявяване Независимостта на България

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов, министърът на отбраната Аню Ангелов и кметът на Велико Търново Румен Рашев положиха днес цветя  пред Паметника „Майка България” във Велико Търново. Ритуалът в Старата столица е по повод 102-ата годишнина от обявяване Независимостта на България. Знамената на училищата и институциите от Велико Търново, които участваха в шествието, пристигнаха пред паметника, съпроводени от духов оркестър.
На 22 септември 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта, а след това и Великите сили признават официално българската независимост. Днешният ден е обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г.
Кметът Румен Рашев, вицепремиерът Цветан Цветанов, председателят на Парламента Цецка Цачева и военният министър Аню Ангелов поднасят цветя пред Паметника „Майка България”
Независимост,честване,отбелязване,Паметник,Майка България,официално,десен профил,цветя,букет