Община Бургас поиска да стопанисва имоти на военното министерство
Бургас - Обществена дискусия на тема "Бъдещето на военните имоти в Бургас"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи днес официално искане на военния министър Аню Ангелов за стопанисване на имот на министерство на отбраната в комплекс „Изгрев”. Това се случи по време на обществена дискусия на тема “Бъдещето на военните имоти в Бургас”, в заседателната зала на общината. Организатор на форума е вестник „Стандарт”.
На мястото на бившите военни казарми в един от големите комплекси в Бургас се предвижда да бъде изграден административен център. Идеята е там да се съберат кметствата на трите жилищни комплекса - „Изгрев”, „Славейков” и „Зорница”. Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че общината има за цел да концентрира в този район изграждането на детски атракциони, зони за спорт, закрит и открит плувен басейн. Министърът на отбраната Аню Ангелов обясни, че там в момента има три имота. В единия се помещават службите „Военна полиция” и "Жандармерия”. Другите два имота са с площ 85 дка. По думите на Ангелов за тези два обекта няма проблем, след като вече има решение на Общинския съвет и положително становище на Областна управа, да бъдат предоставени на общината.
Областният управител на Област Бургас Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов, главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова и министърът на отбраната Аню Ангелов
военен министър,семинар,кръгла маса,журналист,герб,генерал