Ана Виси и Дейв Стюарт от Юритмикс нажежиха публиката на Балканските музикални награди
СОФИЯ - Балкански музикални награди

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Ана Виси и Дейв Стюарт от Юритмикс затвориха изключително бурната /в буквалния смисъл/ церемония и концерт на Балканските музикални награди на площад Батенберг в София снощи. При проливен дъжд и ураганен вятър представители на всички балкански страни се състезаваха чрeз SMS гласуване на конкурса, в основата на който стоят телевизия БАЛКАНИКА и Столична община.
Желко Йоксимович от Сърбия грабна голямата награда "Песен на Балканите за 2009-та" с песента "Любави".
Наградата за "Най-добър клип" за 2009 отиде при Анна Виси от Гърция, а в категорията "Най-добър дует/група" - "Акчент" от Румъния.

"Най-добра певица" е живеещата в Белгия туркиня Хадисе, а с приза за "Най-добър певец" се сдоби отново сърбинът Желко Йоксимович.

Освен изпълнителите на номинираните песни имаше и специални гост-изпълнители. Гъркията Анна Виси дойде, за да получи статуетката си за “Принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите” и изпя няколко от най-популярните си песни, както и една чисто нова своя песен в дует с Дейв Стюарт от Юритмикс. На финала те изпратиха публиката и със "Sweet dreams".

На сцената пя Оливер Мандич от Сърбия, а Миро показа изпълни парчето за Евровизия с новия си имидж за там.

Водещи на церемонията бяха Камен Воденичаров и Даниела Янков-Арнаудов. Въпреки крехката си фигура, Даниела показа желязна издръжливост, като устояваше на поривите на ледения вятър и дъжд само по лека лятна рокля, без да загуби и грам от настроението си.

Водещите Даниела Янков и Камен Воденичаров танцуват под дъжда
първи балкански награди,музика,телевизия балканика,чадър,дъжд