Питър Грийнауей откри София Филм Фест
Откриване на 9-ия международен фестивал София Филм Фест

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Режисьорът на култовия филм "Записки под възглавката" бе специален гост на откриването на деветия поред София Филм Фест. Питър Грийнауей получи специален плакет с реплика на скулптурата на Георги Чапкънов пред хотел "Шератон" като награда от Столична община за неговия принос към световната киноиндустрия. Наградата му връчи лично организаторът на феста Стефан Китанов. Гостите на откриването бяха посрещани с изпълнения на Бургаския духов оркестър, пристигнал специално за церемонията от морския град. Фестивалът продължава до 13 март с прожекции в НДК и Дома на киното. Пърфият филм, който любителите на качественото кино можеха да видят бе англо-френската продукция "Вера Дрейк" на британския режисьор Майк Лий, който е носител на Наградата за режисура на Кан за "Голи" и на "Златна палма" за "Тайни и лъжи".
Режисьорът Георги Дюлгеров (в ляво), който е сред организаторите на фестивала, поздравява Руси Чанев, с когото преди направиха култовия филм "Мера според мера"
режисьор,софия филм фест,филм,фест,кино,дюлгеров,руси,чанев,актьор,артист,мера,мера според мера