БГ Радио изпълни поетото „зелено” обещание
София - Акция по засаждане на дървета на БГ Радио

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Чрез своите музикални звезди БГ Радио засади днес сто дръвчета в столичния парк Гео Милев и по този начин изпълни своето „зелено” обещание.
Последната церемония по връчване на Годишните Музикални Награди на медията имаше своя “зелена” мисия и премина под мотото: “Чиста българска музика за чиста българска природа”. БГ Радио обеща да засади колкото дървета са нужни, за да се компенсират вредните въглеродни емисии, изразходени заради него. Участниците в инициативата ще засадят общо 354 дръвчета, с които да изтрият въглеродния отпечатък в природата, който са оставили.
Шест месеца по-късно БГ Радио изпълни поетото обещание с първия въглероден офсет на музикално събитие у нас. Въглероден офсет означава да се компенсира или откупи вредното въздействие, причинено на околната среда чрез алтернативни методи – засаждане на дървета, закупуване на въглеродни кредити от еко фондове, включване в проекти със слънчева или вятърна енергия.
Все повече популярни хора стават въглеродно неутрални и се включват в подобни инициативи – Ал Гор провокира Американската филмова киноакадемия да офсетне церемонията по връчване на Оскарите за 2007 година, Pearl Jam не само офсетват концертите си, но и пътуването на фенове им до залите, a Том Йорк от британската банда Radiohead до скоро търсеше начин да стигне от Лондон до Токио без самолет, за да изнесе концерт без да замърсява излишно природата. Въглеродно неутрални са и рокаджиите от U2.
Миро засажда дърво в парка заобиколен от деца
засаждане,дърво,бг радио,акция,музикант,певец,костадинов,каризма,лопата