Президентът Желю Желев откри изложбата "20 ГОДИНИ В 60 СНИМКИ" пред Народния театър
София - Откриване на фотоизложбата "20 години в 60 снимки"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Знакови личности от времето на прехода през 90-те години до днес се срещнаха за обща снимка на откриването на изложбата "20 ГОДИНИ В 60 СНИМКИ" пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата.  Президентът Желю Желев откри официално експозицията в присъствието на премиера Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, бившите министър-председатели Стефан Софиянски, Иван Костов и Симеон Сакскобургготски, Йордан Соколов, Благовест Сендов, Георги Пирински, Евгений Бакърджиев, Милен Велчев, Николай Василев, Румен Петков, Соломон Паси.
Фотографска изложба "20 ГОДИНИ В 60 СНИМКИ" (27 октомври - 15 ноември) е организирана от фотографска агенция "Булфото", Българската телеграфна агенция, и Център за финансово управление и анализи, с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.
Експозицията припомня ключови лица и събития в България през последните 20 години чрез снимки на автори на "Булфото" и оригинални новинарски текстове на телеграфната агенция.
Сред най-любопитните за съвременното поколение кадри са последната снимка на Тодор Живков като държавен ръководител (1989), щурмът на Народното събрание (1997), разрушаването на мавзолея на Георги Димитров в София (1999), посещенията на папа Йоан Павел II (2002) и президентите на САЩ Бил Клинтън (1999) и Джордж Буш (2007), първите минути на 2007 година, която българите посрещат, като граждани на Европейския съюз и първите избори за Европейски парламент, проведени в 27 държави-членки на ЕС (2009).
Изложбата е част от инициативата на Европейския съюз "ЕВРОПА, ЕДИННА И СВОБОДНА" за отбелязване на Двадесетата годишнина от вдигането на Желязната завеса и Петата годишнина от разширяването на Европейския съюз с държавите от Централна и Източна Европа.

Евгени Димитров, Цецка Цачева и Бойко Борисов на откриването
изложба,фотографска изложба,представителство на европейската комисия в българия,20 години преход,10 ноември,демокрацияофициално,десен полупрофил