"Шевролет Каптива" изкачи крепостите и римските руини край Ивайловград
Тест-драйв на автомобил "Шевролет Каптива"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

В първите дни на април екип на БУЛФОТО получи възможността да изпробва възможностите на един от дизеловите варианти на популярния джип "Шевролет Каптива" по пътищата на Южна България. Решихме да видим как ще се справи колата по бургаското крайбрежие и после да се качим на историческите места край Ивайловград, където ни очакваше примамливо посрещане от местни приятели с печено агне и последните литри от миналогодишния пелин.
Нашият екземпляр беше с луксозно изпълнение на интериора от червена кожа и с автоматична скоростна кутия. Държанието на колата в града приятно ни изненада. Джипчето е пъргаво и маневрено. На дълъг път очаквахме повече по магистралата, даже и в сравнение с други подобни модели, но се утешихме с мисълта, че все пак караме кола, предназначена за летни излети край язовира, а не за шосейни гонки.
Качването по родопските баири над Ивайловград потвърди добрите ни впечатления от колата, която не закъса нито веднъж по стръмните черни пътища, въпреки че 4х4 предаването се вкючва автоматично по собствено усмотрение на автоматиката. Заради мекото окачване не се препоръчва да скачате твърде бързо в дупките, понеже рискувате да ударите нещо отдолу, но спокойният нормален ход обещава безпрепятствено стигане до крайната цел.
Финалното изпитание за колата беше да стигне леко до дървената къщичка на председателя на кооперацията на село Свирачи, където трябваше да докараме тавата с агнето, без да разлеем нито капка от скъпоценния сос. В този случай окочването на автомобила свърши перфектна работа. Оттам нататък паркирахме "Каптива"-та, за да отдадем дължимото на местната кухня и вино...
Джипът на входа на крепостта "Лютица"
4х4,офроуд,джип,каптива,captiva,шевролет,chevrolet