De Phazz и Брас aсоциация с Ангел Заберски показаха голям джаз на премиерата на албума "Big"
София - концерт на De Phazz и Брас aсоциация с Ангел Заберски

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Слънчево настроение и джаз от висока класа донесоха на София музикантите от "Де Фаз" на втория си концерт в България, подкрепяни от брасовете на най-добрите български музиканти. Гостите не пестяха комплиментите си за бенда, дирижиран от Ангел Заберски-син, а публиката, освен аплодисменти за групата, скандираше имената на тромпетиста Мишо Йосифов и тромбониста Вили Стоянов.

Преди две години, когато De Phazz гостуваха за първи път в България, те ни зарадваха с нова музика от актуалния им тогава албум "Days Of Twang". Сега завръщането на De Phazz отново съвпада с приятна изненада за почитателите на атрактивната формация. Въпреки че години наред за тях се говореше като "Кралете на лаундж музиката", De Phazz решиха да ни покажат, че джазът просто извира от сърцата им. Това е причината да се появи новият им албум "Big", който от първата до последната песен разказва истории.

Колкото и странно да звучи идеята за подобен проект не е само на лидера на De Phazz - Пит Баумгартнер. Предложението първо идва от страна на The Radio Big Band Frankfurt, които добре познават песните на De Phazz и канят групата да направят няколко съвместни концерта, което е сериозен комплимент за професионализма на модерната формация.Следват поредица изморителни репетиции, успешни изяви на живо, записи в студио. Интересното е, че Баумгартнер оставя диригента на биг бенда сам да направи селекцията на песните в "Big", за да може големият оркестър да се чувства максимално комфортно, когато изпълнява композициите.

Меломани коментират, че това е един от гостуващите концерти с най-добър звук в залата. Организатор на събитието е "Кантус Фирмус" в рамките на фестивала "София джаз пийк".
Пат Апълтън и Карл Фриърсън
джаз,джаз фм,де фаз,дефаз,дефазз,де фазз,концерт,брас