Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Над 20 световноизвестни диджейки ще гостуват на морето в Лозенец
Над 20 световни топ-диджейки идват за 13-ия сезон на Хасиенда в Лозенец тази година. Това обяви на пресконференция продуцентът Димитър Тодоранов. Началото на сезон 2024 ще бъде поставено още този уикенд, когато се отваря обновения клуб Hacienda Beach. Той ще привлича местните и гостите на Лозенец с нов интериор и още арт инсталации. И тази година сезонът включва фестивалът „Джазче“ ще се проведе в Лозенец от 21 до 23 юни. Хедлайнери ще бъдат най-известния български контрабасист Димитър Карамфилов, група „Акага“, DJ Namuro и Деси Андонова, първата жена DJ в България. Основната сцена ще бъде изградена в Park Point, Лозенец. Джаз ще се слуша и на Централния плаж в бар Gipsy, който ще е домакин на джаз сесии в компанията на DJ MR.K. За първа година фестивала се разширява и ще има своята сцена и в Приморско, а посетителите на курортното градче ги очакват незабравими джаз вечери.
Фестивалът „Арт Поток“ се организира за девета поредна година с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Той ще бъде открит на 12 юли в Историческия музей на град Царево с международната изложба по изеян а художника Стефан Боижков „Бързо, но не чак толкова“. В нея ще вземат участие млади и утвърдени творци, а експозицията ще включва творби от всички области на визуалните изкуства. С творби ще се представят художниците Камен Старчев, Валери Чакалов, Васил Колев, Васко Ернст Бърдаров, Лилия Колева-Бърдарова, Емануела Ковач и други. По време на фестивала ще има и няколко морски театрални премиери. - пиесата на Нийл Саймън „Семейство Едисън от 2-ро авеню“, постановка на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“- Плевен с участието на Емануела Шкодрева и Кръстю Лафазанов, режисьор е Антон Угринов, комедията „Молба за напускане“ от Алексей Клас, продуцирана от Кирил Кирилов и „Ажур Пико“ с участието на Руслан Мъйнов, Филип Буков, Петьо Петков-Шайбата, Силвестър Силвестров, Антоан Петров-Анди и Петър Данов. За първи път на морето на 14 юли ще бъде представен и моноспектакъла „Старецът и морето“ (носител на награда „Аскеер“ 2023 за сценография), постановка на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“,Пловдив с участието на Красимир Ранков. Хитовото представление на Народен театър „Иван Вазов“ – „Богът на касапницата“ от Ясмина Реза ще се играе на 20 юли, режисьор е Антон Угринов, а в главните роли влизат Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова. Голямата премиера по време на „Арт Поток“ е предвидена на 19 юли, когато ще се играе „НеТАКТично“ от Юлия Манукян, с участието на Герасим Георгиев-Геро и Симфониета Враца с диригент Левон Манукян. Забавният концерт спектакъл имаше своята премиера през април в гр.Враца. Финалът на фестивала ще бъде поставен на 21 юли с „Боже мой“ от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев, постановка на Народен театър „Иван Вазов“ с участието на Христо Мутафчиев. Всички представления ще се играят на сцената на местното читалище „Георги Кондолов“, Царево.
Традиционно по време на „Арт Поток“ ще има и премиери на книги. За първи път на морето ще се проведе своеобразно токшоу по книгата „Истории от ръчния багаж“ с участието на автора Георги Милков, а модератор ще бъде Георги Тошев. Журналистът и продуцент ще участва на фестивала и с биографичната си книга „Татяна Лолова от А до Я“. Той ще представи и новия си документален филм за актрисата, с което ще се отбележи 90 години от нейното рождение. Край морето се завръща и Иво Сиромахов с новата си книга „Очила и други разкази“.
През тази година продуцента и собственик Димитър Тодоранов ще се включи като лице и в информационната кампания на Филип Морис България #ПромениКартинката. От 2021 г. насам тя споделя фактите и алармира за глобалния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и цели да провокира към отговорно потребителско поведение.
05.06.2024
Share
София – Пресконференция за фестивалите Арт Поток и Джазче в Лозенец
05.06.2024
тегло: 1409 KB
размери: 2164X3000 px
автор: Стефан С. Марков
Художникът Стефан Божков и продуцентът Димитър Тодоранов
София – Пресконференция за фестивалите Арт Поток и Джазче в Лозенец
05.06.2024
тегло: 1258 KB
размери: 3000X2442 px
автор: Стефан С. Марков
Продуцентът Димитър Тодоранов
София – Пресконференция за фестивалите Арт Поток и Джазче в Лозенец
05.06.2024
тегло: 1156 KB
размери: 3000X2270 px
автор: Стефан С. Марков
Художникът Стефан Божков
София – Пресконференция за фестивалите Арт Поток и Джазче в Лозенец
05.06.2024
тегло: 1618 KB
размери: 1944X3000 px
автор: Стефан С. Марков
Художникът Стефан Божков, продуцентът Димитър Тодоранов и ПР-ът Мартин Райков

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz