Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Тревожни новини за бургаското пристанище : Ще расте ли още обществената зона на пристанището, ще има ли ядрени отпадъци в Странджа
На пресконференция общинските съветници от партия Средна европейска класа (СЕР) Иван Иванов, Стоян Царев и Николай Желев повдигнаха няколко важни за града и региона въпроси. Желев изрази подкрепата си за създаването на новия фонд за стимулиране на летището. Нашето питане е свързано с фонда, който бе създаден през 2014-та г. Колко пари има във фонда? Колко са изразходваните средства? Стимулирани ли са полети? Какви са плановете за финансовия ресурс? Колегата му Иван Иванов заяви, че от СЕК са получили вътрешна информация, че се водят преговори да се върне старият генерален план за Пристанище Бургас. Според него сме изправени пред избор дали да се отвори още общественият достъп на пристанището или да се запази сегашният. Ако старият план отново ще е актуален, то зоната за обществен достъп ще достигне до 11-то кейово място и около 150 души ще изгубят работните си места.
Според него дейността на пристанището трябва да се запази, вместо да се заменя за ресторанти или хотели. Стоян Царев допълни, че точно в засегната част на пристанището се намира и единствената военна рампа. Нейното разрушаване е риск и за националната ни сигурност, предупреди той. Съветниците от СЕК се обявиха категорично против и идеята за съхраняване на радиоактивни отпадъци в Странджа. Тяхната позиция е, че подобни отпадъци не трябва да се съхраняват никъде в страната, а да се намери вариант за преработването им.

19.03.2024
Share
Бургас - Пресконференция на СЕК
19.03.2024
тегло: 1275 KB
размери: 1889X3000 px
автор: Румен Раканов
Общинските съветници на СЕК в Бургас Иван Иванов, Стоян Царев и Николай Желев
Бургас - Пресконференция на СЕК
19.03.2024
тегло: 1200 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Румен Раканов
Бургас - Пресконференция на СЕК
19.03.2024
тегло: 1044 KB
размери: 2084X3000 px
автор: Румен Раканов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz