Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Зърнарите блокираха детелината до бирената в Хасково
С около 100 машини тежка техника земеделците от Хасковско спряха движението по международните пътища I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград) при детелината до бирената фабрика в Хасково.
Блокадата там започна минути след 10 часа и ще продължи два часа- до 12 ч. Тя е част от националния протест срещу отказа на управляващите да продължи забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна. Засилено е полицейското присътвие в района на протестната блокада. Участниците в нея обявиха, че на всеки половин час ще пропускат колоната от чакащи автомобили.

Земеделските стопани от различните браншови организации в сектора от Хасковски регион заявяват, че напълно подкрепят 5-те искания, формулирани от националния Инициативен комитет. Те са категорични, че това е общонационален протест за спасяване на българското земеделие и ще ги отстояват докрай, като този път целият земеделски сектор е единен.
Стопаните от Хасковско са гневни и на премиера Денков за изявлението му, че няма „да преговаря с терористи“, но обявиха, че днес няма да искат оставки, а утре ще проведат в столицата национален координационен съвет, на който ще бъдат приети решения как ще продължат протестните действия.


18.09.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz