Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха изложба 75 години Porsche
75 години ни делят от онази знаменателна 1948 година, в която Фери Порше създава първия си автомобил и поставя основите на компанията Porsche. В тези трудни години на плахо стопанско възстановяване на Германия, той превръща в реалност не само своята мечта за създаване на спортен автомобил с марката Porsche, но и мирогледа на баща му Фердинанд Порше, с неговото възхищение и преклонение пред автомобила, завещани и живеещи във всяка частица на духовния свят на Porsche.

Така се ражда Porsche 356 “No. 1”, който ще се трансформира в серийния 356 и ще материализира идеята за чистата същност на спортния автомобил. Вече под формата на купе с двигател с въздушно охлаждане зад задния мост, с магически звук и опияняващо сетивата поведение на пътя. Съвършен в своята рационалност, той дава началото на една самобитна и водена от мечтите компания, включваща автомобилни творения, които съчетават възможността за ежедневно ползване със завладяваща динамика.
Изложбата „Porsche. 75 години история.“ ви води през историята на марката и представя 75 класически автомобила от различни епохи, връщайки ви назад до първите 356 и последващите го серии A, B и C, чиято еволюция съгражда основата за раждането на завладяващия 911. С неповторимия си дух моделът, който тази година отбелязва своя 60-годишен юбилей ще докосне сърцето ви с присъствието на модели от различни свои поколения, превърнали се в част от най-невероятното автомобилно наследство, включително Cabrio и Targa версии, неповторимите Turbo варианти, редки лимитирани серии и специални изпълнения.

Създадената и утвърдена с 356 и 911 философия за процеса на търсене на технологичното съвършенство и надеждност ще се пренесе и в другите модели на Porsche, представители на които също присъстват на изложението. Като варианти на серията 914, или герои от Transaxle ерата включваща 924, 944, 968 и по-големия 928. Всеки сериен модел на Porsche по един или друг начин е белязан от опита, произтекъл от неизменната страст на Porsche за участие в моторните спортове с модели като 904, феноменалните 917, 956, и 962 или модифицираните за пустинята 911 и 959.
Изложбата включва и образци от съвремието на Porsche като модерния 911 от поколенията 991.II и 992, моделите с междинно разположен двигател като 718 Cayman GT4 RS или Macan и Cayenne, пренесли духа на марката в SUV класа. И всичко това важи в пълна степен с навлизането в ерата на електрическата мобилност, в която Taycan пренася цялата философия на компанията.

Възможността да се докоснете до материалния свят на Porsche е възможност да участвате в приключение, което води марката през цялата й история.
31.05.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz