Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Хиляди варненци на шествието за 24 май
Хиляди варненци се стекоха на шествието за Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.

Празничната програма започна на площад "Св. Св. Кирил и Методий“ - пред сградата на катедралния храм "Св. Успение Богородично". Там официално бе издигнат националния ни флаг, а след това над 600 ученици и студенти изпълниха фолклорна композиция. Тя завърши с това, че в небето полетяха цветни балони с буквите от българската азбука и бели гълъби.

Тържеството бе наблюдавано от хиляди граждани и гости на Варна. Те се любуваха на учениците и студентите, които се подредиха за празнично шествие. 125 блока с представители на 50 детски градини, 63 училища, 6 центъра за подкрепа за личностно развитие, 5 висши училища и блок на културните и научни институти се включиха в тържественото общоградско шествие. То пое под звуците на неостаряващия химн на Стоян Михайловски - "Върви, народе, възродени“. Той бе изпълнен от духовия оркестър на Националното училище по изкуствата "Добри Христов“.
24.05.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz