Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Анжело Красини представя своите бижута вградени в портрети от Фаюм
Художникът-бижутер Анжело Красини представя своите бижута вградени в реплики на портрети от египетски оазис Фаюм. За неизкушените от историята на изкуствата: през 19 век в пустинята на Египет около оазиса Фаюм са открити антични живописни портрети. Те представят еволюцията на традициите в Древноегипетското изкуство под въздействието на елинистичната живопис.
Само заглавието на тази изложба в галерия „Арте“ - „Преродени“ не разкрива веднага връзката между прераждането и създаването на малки арт форми – бижута. Те представят еволюцията на традициите в Древноегипетското изкуство под въздействието на елинистичната живопис. Но извън формата самите портрети са плод на съкровеното човешко желание за победа над смъртта.
„ И тъй като в предишната изложба – „Споделени съкровища“, опитвах да направя картини – бижута, то съвсем естествено се появи идеята от прекрасните фаюмски портрети да заема накитите и с това им пренасяне да ги преродя. В експонатите съм се опитал чрез оригиналната техника и дъски над 200 години да покажа образите на техните собственици. Жените от фаюмските портрети също са сред нас – огледайте се, рано или късно ще ги откриете. Това е и Божия план за безсмъртие, макар и неприпознат от съвременния свят.“ – разказва Красини за новата си изложба.
12.05.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz