Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Близки на убития при катастрофа Дани на протест пред съда в Хасково
Протест пред Съдебна палата-Хасково организираха тази сутрин родителите на загиналия при тежка катастрофа на 20 март 23-годишен Йордан Ясенов Бузуков. Пред хасковския съд те, техни близки, приятели на Йордан и хора, които ги подкрепят, издигнаха плакати: „Къде е убиецът на сина ми?“, „Да спрем войната по пътищата“, „ Да спрем пияните и дрогирани шофьори“, „Да опазим децата на пътя“, както и искания за справедливост и промени в закона при тежки пътни инциденти.
23-годишният Йордан Ясенов Бузуков почина след 9 дни борба за живот. Младежът изпадна в мозъчна смърт след зверска катастрофа на пътя Хасково-Димитровград на 20 март в 21 ч. вечерта, за която XNEWS първи писа. Колата му – сив Мерцедес, е била застигната от друг черен Мерцедес, който го ударил отзад в ляво. От сблъсъка сивият автомобил се „забил“ в бетонната ограда на входа на борса „Марица“.
Черния „Мерцедес“ е шофирал 58-годишният Лютви от кърджалийското село Бялка. Според очевидци на катастрофата той е бил в неадекватно състояние. Отказал тест за алкохол и дрога веднага след инцидента.

На нощно видео се вижда как колата на Дани се движи нормално, когато е застигната със страшно висока скорост и пометена от другия Мерцедес. Специалисти коментират, че скоростта му вероятно е близо 200 км/ч.

Лютви е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, но освободен от ареста сутринта около 10 ч. и около 15ч. е преминал през ГКПП „Лесово“ в Турция, като към днешна дата се води в неизвестност. Срещу него все още няма повдигнато обвинение от прокуратурата, тъй като не е готова и нито една от назначените експертизи, разказаха родителите на загиналия Дани. И в деня преди погребението му те не можеха да повярват, че виновният за смъртта на детето им е избягал в Турция. 3 часа след катастрофата лекарите от МБАЛ-Хасково ни казаха, че травмите на детето ни са много тежки и несъвместими с живота, за което съобщих на разследващите. Досъдебното производство обаче, бе за причиняване на средна телесна повреда, а виновният шофьор-освободен, коментира Ясен Бозуков. Когато шофираш пиян с 200 км/час това не е непредумишленост, допълни той.

11.05.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz