Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Гражданите на Харманли забраниха на бежанците да стъпват в парковете
С викове "Бежанците вън" над 50 харманлийци се събраха пред бежанския лагер в града. Протестното шествие тръгна от читалище "Дружба" в 18 часа, а гражданите изминаха разстоянието пеш. Както xnews.bg писа, поредното недоволство ескалира след като посред бял ден трима сирийци се биха на автогарата, а единият пострада след удар с нож.

"Излезнахме, защото зачестиха случаите на посегателства срещу културно-историческите обекти на Харманли, един срещу друг се колят в центъра на града, жените в парка стават обект на мимики и жестове. Отново сме притеснени, че никой не обръща внимание. Още днес ще бъде съдадена организация за инициативен комитет, който да работи затова министърът на МВР, министър-председателят на България и председателят на ДАБ да дойдат в Харманли и да се запознаят с положението в града, да направят среща с хората, за да се реши веднъж завинаги проблема с т.нар.пришълци", заяви организаторът на протеста Николай Георгиев.

Гражданите бяха категорични, че ще забранят на бежанците да стъпват в парковете на града. Причината е, че майките с деца се страхуват от тях, заради отправяни неприлични жестове.

"Притеснява ни присъствието им. На местата, на които трябва да сме ние с децата и да се разхождаме свободно, не можем да го правим, защото особено в обедните часове присъствието им е доста по-голямо. Когато останем 2-3 майки в парка си тръгваме, защото ни е страх", каза Валерия Господинова, която бе дошла на протеста с двегодишното си дете.

Протестиращите искат охраната в бежанския лагер да е от служители на МВР, а не от частна фирма, както е сега. Настояват и да се увеличи присъствието на полицаи и жандармеристи в града, за да се контролират бежанците, които са на външен адрес.
10.05.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz