Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Иван Теофилов събра в книга разговори в писма с Георги Господинов
Поетът Иван Теофилов събра свои разговори в писма с Георги Господинов в книгата "За радостта и езика". Премиерата се състоя в Софийска градска художествена галерия.
Книгата въвлича читателя в галерия от паметни образи и истории, споделени от Иван Теофилов пред Георги Господинов. Двамата разговарят за ароматите и откритията на детството, за творческите митарства и спасения, за "червените чукове", за литературата като убежище.
"Като се замисля за извървения път, изпитвам радост, че опазих чиста поезията си през тоталитарния ни хал, че направих живота си смислен и го накарах да се усмихва", пише Иван Теофилов. "Това не е обичайната анкета или интервю, а разговор, припомняне, споделяне... Това е един разговор в писма, един епистоларен роман” продължава той.
Започнахме в пандемия и свършваме във война и в един още по-луд свят. Смесихме времена, построихме си къща от минало, събудихме заедно гласове и хора", казва за книгата Георги Господинов.
Теофилов изрази благодарността си към Фондация „Комунитас”, към Георги Господинов и към редактора на книгата Тони Николов, както и към Надежда Олег Ляхова, чието дело е оформлението на изданието. Той благодари и на порасналите си деца за подкрепата, която е получил от тях през тези две години, в които е писана „За радостта и езика”.

25.03.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz