Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Изложба портрети на Силвия Богоева
Vivacom Art Hall Oborishte 5 е домакин на изложбата “АНАХИД”.
Анахид Мелкон Тавитян или Анахид Тачева е жената, която мнозина помнят от малкия екран. Посвещава професионалния си живот на телевизията, с грация присъща на водещ, който се превръща в символ на професионализъм и изтънченост. През далечната 1962г. Анахид става първата жена, говорителка в националната телевизия. Цели 28 години тя е женското лице на телевизията, остава в историята не само като красива водеща, но и като изтъкнат професионалист с една от най-дългите кариери в национален ефир.
Но Анахид е много повече от това. Повече от четвърт век нейният лик служи за изграждането на женския образ. Лице, оставило отпечатък върху десетилетия зрители. Иконичното й присъствие и стил я превръщат в ролеви модел на поколения български жени от няколко генерации. В този смисъл Анахид Тачева е събирателен образ на медийната жена в периода от 1960 до 1990г.
Изложбата “АНАХИД” е повод не само да си спомним за невероятната Анахид Тачева, която ни напусна през 2022г., но и да осмислим нейния образ като събирателно на женственост и социална ангажираност, през призмата на медийната й публичност.
08.03.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz