Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румен Гашаров получи наградата за живопис "Владимир Димитров-Майстора"
Художникът Румен Гашаров е тазгодишния носител на Националната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора". По традиция наградата се връчва на рождената дата на Владимир Димитров – Майстора от председателят на Общинския съвет на Кюстендил Иван Андонов. Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година. Номинацията за наградата е направена за изложбата "Бруто – нето” в Софийска градска художествена галерия,, представяща творчеството на Румен Гашаров и проследяваща промените в живописта му през годините – от ранните творби, в които реалността вече е поставена под съмнение до добре познатите негови знакови мащабни платна.
През тази година номинираните за престижното отличие бяха и Богдан Александров, Валентин Дончевски, Красимир Русев и Николай Тодоров.
Наградата на името на Майстора се състои от статуетка, диплом и ваучер на стойност 8 000 лева. В отговор Гашаров дари 1000 лева от наградата си за бедстваща Украйна.
С Националната награда за живопис "Владимир Димитров-Майстора", ръководството на СБХ посмъртно удостои пловдивския художник Румен Жеков.
01.02.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz