Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Митко Новков и професор Георги Каприев представиха разговорите си в книгата "От Пиргос до Константинопол"
Идеята за книгата "От Пиргос до Константинопол" се роди след един футболен мач с професор Георги Каприев и моята роля в тази книга е "да подавам топката" на Каприев, а той я "отиграва виртуозно и перфектно". Това каза доктор Митко Новков снощи в центъра за изкуство "Сити марк" при представянето на книгата "От Пиргос до Константинопол", която включва девет разговора на двамата.
Книгата беше представена с музикално-поетична програма, в която участваха Мария Статулова, доктор Митко Новков, професор Цочо Бояджиев, професор Олег Георгиев, професор Георги Димитров, инженер Георги Колчаков и самият професор Георги Каприев.
На представянето на книгата "От Пиргос до Константинопол" беше показан и откъс от филма "Homo spiritualis и около него" на Антоанета Бачурова, Владимир Люцканов и Кирил Проданов.
Проф. Георги Каприев (Бургас, 1960) е завършил философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специализирал е в Кьолн и Париж. Преподавател е по история на философията в Софийския университет. Президент е на комисията "Византийска философия" на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.). Член е на Обществото за философия на Средновековието и Ренесанса (GPMR) в Германия. Член е на Института за средновековна философия и култура (София). Член е на Американското семиотично общество. Съосновател е на Европейския висш колеж за антична и средновековна философия (EGSAMP). Бил е гост-професор в Кьолнския университет. Има гост-лекторати в университетите на Амстердам, Бари, Берлин, Бон, Бохум, Вюрцбург, Карлсруе, Кьолн, Лече, Хановер, Цюрих и други. Автор е книги, съиздател е на "Архив за средновековна философия и култура" и на "Bibliotheca christiana". Преводач е от латински, старогръцки, немски и руски език.
17.01.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz