Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Във Варна 20 студенти получиха своите награди за отлични резултати през годината
Кметът Иван Портних връчи Годишните поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност. Номинациите се правят от студентските съвети на университетите за техни колеги, спечелили отличия в научни форуми, класирани на І, ІІ или ІІІ място на студентски олимпиади, международни и национални състезания и конкурси.

Наградите се връчват в навечерието на 8 декември и са признание за постиженията на варненската академична общност в различни области на науката. В тържеството участваха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, представители на висшите учебни заведения, общински съветници.

"В навечерието на 8-ми декември е мотивиращо да виждаш толкова енергични млади хора, избрали университетите в нашия град като място за образование и развитие. Вие и Вашите постижения сте доказателство, че Варна е Град на Знанието, в който местна власт, академична общност, неправителствения сектор и бизнес работят заедно. Вие сте хората, които могат да превръщат знанието в сила. Бъдете здрави, сбъдвайте мечтите си!“, обърна се към студентите кметът Иван Портних.
Приветствия отправиха Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет, и проф. Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет. Сред гостите на тържеството беше и проф. д-р Галина Шамонина - главен секретар на ВСУ "Черноризец Храбър" .
05.12.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz