Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Кораб Царевна пристига във Варна, след девет месечно задържане в гр. Мариупол, Украйна.
Трудно беше и с думи не може да опише това, което преживяхме. Ситуацията беше като на война, което трудно може някой да си го представи, ако не го е преживял. Това са екстремни изживявания, против всякакви човешки разбирания“. Думите, изказани със сдържана емоция, са на к.д.п. Павел Павлов, капитан на кораба „Царевна", който след 9 месеца се върна във Варна.

Капитанът поясни, че е невъзможно да се обясни как се чувстват той и хората му, когато на 20 метра от тях падаха бомби и се чуваха непрекъснато престрелки, защото пристанището бе често обстрелвано. Затова екипажът е бил принуден да се крие в машинното отделение, което е под ватерлинията на кораба. „Въпреки всичко подържахме постоянна връзка с офиса на фирмата. Не сме имали проблеми с украинските и руските власти", уточни кап. Павлов.

От своя страна Николай Стефанов, управител на фирма „Овърсийз Меритайм“ уточни, че след прибирането му у дома, корабът ще влезе за ремонт, а след това вероятно ще смени региона на плаване.

Сред присъстващите на импровизираната среща с варненските журналисти бе и представителят на корабособственика Даниел Стефанов, който благодари на екипажа за проявеното мъжество при справяне с много трудно ситуация. „Загубите за компанията тепърва ще ги изчисляваме, но това са пари – те се печелят и се губят, важното е, че няма човешки жертви, няма ранени“.
16.11.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz