Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриване на първата безплатна занималня за украински деца във Варна
С прекрасни изпълнения на украински деца и водосвет, извършен от отец Василий Шаган, във Варна, днес бе открита първата безплатна занималня за деца на украински бежанци.

„Тя ще обгрижва деца, които вече са част от българската образователна система. Тук, с наши педагози и специалисти, ще помагаме на малчуганите да изучават както българския език, така и да си подготвят задачите за училище през следващия ден", съобщи Невяна Филева, една от ръководителките на занималнята.

Тя уточни, че дейността се реализира от Асоциация „ЕНЕРДЖИ", в партньорство с Върховния комисариат на бежанците към ООН и има за цел да подпомогне деца бежанци да се адаптират по-успешно към българската образователна система.

Те ще имат възможност да учат както английски, така и IT технолоии. В занималнята вече са се записали 20 деца, които ще се обучават в рамките на две смени - от 1 до 4 клас и от 4 до 7 клас.

„Целта ни е да работим персонално с всяко дете, затова не можем да си позволим да създаваме големи групи", поясни Невяна Филева и уточни, че важен акцент в работата на центъра са обученията по български език и запознаване с българския фолклор, обичаи и традиции.
11.11.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz