Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Аржентинския контраадмирал Марсело Тарапо бе удостоен с академично звание „Почетен професор“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна
Контраадмирал Марсело Тарапов – генерален директор на обучението и подготовката на Военноморските сили на Аржентина, стана почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тържествена церемония по присъждане на почетното звание се проведе на 27 октомври 2022 г., в присъствието на посланика на Аржентина в България – Н. Пр. Алфредо Атанасов, командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, началника на Щаба на съвместното командване на Въоръжените сили на Румъния, директора на Българския антарктически институт – проф. Христо Пимпирев, състава на Академичния съвет на Морско училище и други. Домакин на церемонията бе началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Контраадмирал Тарапов бе удостоен с почетното звание „Почетен професор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с решение на Академичния съвет на флотската Алма матер от 8 август 2022 г. Негова лична заслуга е включването на двама офицери от Морско училище: командира на научноизследователския кораб 421 – „Св. св. Кирил и Методий“, от състава на ВВМУ – капитан II ранг Николай Данаилов, и неговия помощник – капитан III ранг Радко Муевски, в курсове по антарктическа навигация в Училището по морски науки на ВМС на Аржентина през 2021 и 2022 г. Самият контраадмирал Тарапов има 12 експедиции до Антарктида и е действащ президент на Antarctica Academy в Аржентина.

„Благодаря много!“, каза контраадмирал Тарапов на български език в емоционалното си слово, в което описа позитивните си впечатления от Морско училище. Той допълни, че му е оказана огромна чест с присъждането на званието.
27.10.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz