Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Иконом Дончо Александров представи във Варна новата си книга „Светлината на живота"
Само преди броени дни от печат излезе новата книга на ставрофорен иконом Дончо Александров „Светлината на живота", която официално бе представяне тази вечер в залата на Юнашкия салон във Варна. Оказа се, че тя вече се радва на подчертан читателски интерес от многобройната публика.

Сред поканените гости бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, както и собственикът на издателство „Христо Ботев" Иван Гранитски. По време на представянето те споделиха мисли за книгата. В нея са залегнали 37 теми, свързани не само с църковния, но и със социалния и обществения живот. Има за цел чрез езика и есеистичния си стил да достигне до широк кръг читатели.

По страниците откриваме текстове, посветени на: работохолизма и кариеризма, щастието и позитивното мислене, труда, болестите, милосърдието, богатството и бедността, приятелството, християнството и политиката, лайк манията, страха и вярата, прераждането. Ще прочетем и разяснения за нашата вяра, за молитвата, поста, Библията, Църквата и други вечни и актуални теми.

"Светлината на живота“ е написана в последните две години - време на пандемия, което се оказа и благодатно за размисъл, за осмисляне на живота ни и човешките отношения, за оценка на ценностите, за равносметка. Книгата има за цел да провокира интерес не само у хората в Църквата, но и у онези, които са по-близо или съвсем далече от християнската проблематика, но желаят да научат повече за вярата или да изградят поне обща култура в тази област.

Отец Дончо Александров Дончев е роден на 6.11.1974 г. във Варна. Завършил е богословие в ШУ "Епископ Константин Преславски". Ръкоположен е за свещеник през 2001 г. Предстоятел е на варненския храм "Св. Атанасий" , но служи и в старинния храм "Успение Богородично" в града. Инициатор, създател и редактор на списание "Амвон", вестник " Православен глас" и детското списание "Камбанка", които издава енорията при храм "Св. Атанасий".

През годините пише статии, които са публикувани в различни списания, вестници, интернет сайтове. В продължение на 12 години е бил един от основните водещи на рубриката "Път към храма" в програмата на Регионалния телевизионен център на БНТ - Варна. Бил е лице и единствен водещ на рубриката "Амвон" по Телевизия "Черно море“, а от 2004 г. е познат и на слушателите на Радио Варна с участието си в рубриката "Неделна проповед". 20 години изнася публични беседи на християнски теми.

През 2008 година издава книгата „170 години храм „Св. Атанасий" - Варна", отпечатана от издателство "Захарий Стоянов". То издава публикува през 2019 година и книгата му „Жажда за вяра".
25.10.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz