Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Световно известната кафе верига Starbucks® открива 15-ия си обект в България
Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри своето 15-то кафене в София, а специален гост на събитието беше Поли Генова, която зарадва своите фенове с автографи и снимки. 
Кафенето е разположено на знаково място в центъра на София – площад “Славейков”, на ъгъла на улиците “Граф Игнатиев" и "Г. С. Раковски". Обектът е от съвсем нов тип, който набляга на концепцията Takeaway и за първи път е брандиран в оранжево, а не в традиционното за бранда зелено. Starbucks® на пл. “Славейков” е отворен за посетители всеки ден от 7.30 до 21.30 часа.
Интериорният дизайн е разработен ексклузивно за локацията с акцент върху градската култура и традициите. Новият Starbucks® е с фокус към съвременния градски човек и забързаното ежедневие. Площад "Славейков" е от безспорните символи на София. Знаково място с дух и история, любимо място за срещи на всеки от жителите и гостите на града, в центъра на което още от 19 в. винаги е присъствало кафенето като социално средище. Това е причината новият Starbucks® да е изграден с особено внимание и като интериор, и като обслужване. Всички гости на Starbucks® Славейков може да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на иновативните ѝ сезонни предложения.
„Щастлив съм, че с обекта на площад „Славейков“ разширяваме присъствието на Starbucks® в страната. Така още повече наши почитатели ще имат възможност да се насладят на ароматните кафе напитки, както и на уникалното Starbucks изживяване. Този обект се открива след двегодишна пауза, заради пандемията и е особено важен за нас. Четиринадесетгодишният ни опит на българския пазар ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на София.“, заяви Иван Георгиев – регионален оперативен директор на Starbucks® за Румъния и България.
На откриването на новото кафене Starbucks® първите сто посетители получиха подарък -специални чаши за многократна употреба, с което компанията акцентира на своя ангажимент към опазване на околната среда.
През следващия месец предстои откриване и на още един Starbucks® в Гранд Мол - Варна, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в още локации. Вече се извърши и реновиране на всички обекти на компанията у нас.

За Starbucks®
Американската верига за кафе Starbucks® стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.
Целта на Starbucks® е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks® roast.
В България първото заведение Starbucks® отвори врати през 2008 г. на ул. „Гурко“ 62. Днес обектите вече са петнайсет – девет в София, два в Бургас, два във Варна като предстои откриване на още един обект в Гранд Мол Варна и два в Пловдив.
За AmRest
AmRest Holdings SE е най-големият оператор на ресторанти и единствен представител на Starbucks® в Централна и Източна Европа. Компанията управлява обекти на KFC, Pizza Hut, Starbucks® и Burger King и е собственик на бранда La Tagiatella и двата китайски бранда: Blue Frog и KABB. Към момента AmRest ръководи над 1600 ресторанта в 16 държави, сред които Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Германия и Китай.



21.10.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz