Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец
Президентът Румен Радев откри Международния джаз фестивал на името на Д-р Емил Илиев снощи, който тази година за първи път се провежда в Боровец.  На откриването присъстваха и вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на спорта Весела Лечева, кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, и много гости на курорта.
Президентът Радев поздрави директора на Международния джаз фестивал доктор Татяна Илиева за организирането на значимото международно културно събитие и приветства идеята тази година именно най-старият ни зимен курорт Боровец да бъде домакин на фестивала.
Форумът е с дългогодишна история, но за първи път се организира в Боровец, с партньор "Бороспорт" АД. От 1998 г. досега фестивалът се е провеждал в Банско. След като д-р Илиев си отива от този свят през 2020г., неговите наследници избират Боровец за домакин на предстоящото 25-то издание на фестивала.
Вестивалът вече носи името на своя основател и се провежда под патронажа на президентската институция.
В първата вечер на сцената в планинския курорт гости бяха виртуозът на китарата Влатко Стефановски със своятанава програма, бразилската певица Розалия де Соуза и Биг бенд Благоевград със своите солисти.
06.08.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz