Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха самостоятелна изложба и представяне на поетична книга на Лили Сотирова
откриха поредната самостоятелна изложба и представяне на поетична книга на Лили Сотирова. 
Откриването по традиция беше направено от собственика г-н Николай Младжов, а първият букет за Лили беше от кмета на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова.
Проектът „Видимост“ представлява изложба с живописни платна с абстрактни изображения, разчупени от движещи се „картини“-облекла с принтове от тях. Това вдъхва живот на цветовете и формите чрез движението. Облеклата са представени върху манекени, непосредствено до живописните изображения в интересен диалог, чрез който изкуството излиза от обичайната си рамка. На откриването, авторът Лили Сотирова и актрисата Десислава Бакърджиева бяха облечени са два от тоалетите и в този красив синхрон представиха третото звено от творчеството на Лили – стихосбирката “Идентичност”. За първи път бяхме свидетели на такава уникална комбинация от изразни средства в потенциала на един творец.
Лили Сотирова изразява себе си като все по-налагащ се млад художник чрез живописта, която създава и не за първи път умело съчетава със словото в авторските си стихове. Тя споделя, че думите подсилват внушението на картините, а те образността на думите. Според авторката тези две изкуства неизменно се допълват.
Този път границите се разшириха още повече като изкуството влезе в дизайнерски облекла, които са предизвикателство за всеки изискан вкус и естетика.
В присъствие бяха писателите Надежда Захариева и Румен Баросов, художниците Николай Янакиев, Любиша Пенев, и скулптурът Юксел Мюрветов, Кристина Ляхтова, Мариана Матева и др. Специално за събитието от Босилград, Сърбия пристигна и председателят на “Глас Пресс,” Александър Димитров. Сред посетителите се открояваше и Проф., о.р. ген. Румен Ралчев, Велик приор на рицарите тамплиери.
28.07.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz