Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Студенти, приятели и колеги връщат спомена за Стефан Данаилов с „Ламбо сафари”
По нетрадиционен начин в София се даде началото на националната програма по честването на 80-годишния юбилей на Стефан Данаилов.  С „Ламбо сафари“ в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ започна разходка по знакови места на София през личната биография на Стефан Данаилов. Маршрутът премина през знакови за Мастъра места.
Акцентът на проекта „Ламбо сафари“ е личната история на актьора, разказана през историята на сгради, институции, училище, театри, градини и други места от София. Някои от тях са градинката „Кристал“, място, в което Данаилов среща голямата си любов Мария, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, „Докторската градина“, в която се снимат сцени от първия филм с участието на ученика Стефан Данаилов „Следите остават“ по Павел Вежинов и други. Гидове в това пътуване през времето и спомените са известни студенти на Ламбо, които днес са вече утвърдени актьори като Силвия Лулчева, Ана Пападопулу, Росица Обрешкова, Марин Рангелов и други.
В богатата програма от събития, посветени на на 80-годишнината Стефан Данаилов ще има нов документален филм, книга, изложба, спектакли с негови студенти и Гала вечер в Народния театър „Иван Вазов“. Програмата на честванията е създадена от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се реализира със финансовата подкрепа на Столична община. Партньори са още Българска национална филмотека и Народен театър „Иван Вазов“.
15.06.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz