Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри международното първенство по Таекуондо - Multi European Games
Над 1200 участници от 38 държави ще вземат участие в ежегодното международно първенство по Таекуондо – Multi European Games, което ще се проведе между 2 и 8 юни в София. Освен него за първи път в историята ще се състои и Пара Таекуондо Гранд При, което е под егидата на Световната Федерация.



Вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри надпреварите на 03.06.2022г в 13:00ч в зала "ЕФЕ" на хотел Маринела, като това е поредното доказателство за държавническото отношение към спорта на Президентската институция.



Значимостта на първенствата доведе в България и Президентът на Световната таекуондо централа Kukkiwon Донг Суп Лий, Председателят на Kukkiwon UNESCO Taekwondo Чой Чаеджун, Президентът на Европейски Таекуондо Съюз Сакис Прагалос , Председателят на Световната детска таекуондо федерация Парк Су Нам, журналисти от Европа и Корея, като специални гости на Мулти Геймс и председателя на БФТ Слави Бинев.



Настоящите първенства се провеждат само два месеца преди страната ни да домакинства най- елитните и тежки турнири в света на Таекуондо. Абсолютен прецедент и чест за България са двете Световни първенства и Генералната асамблея на Световната Федерация, които ще се проведат в от края на месец юли до средата на август София под патронажа на Президента Румен Радев. Събитията ще съберат в страната спортния световен елит и авторитети от световната политическа, бизнес и културна сцени, а изненадите, които БФТ подготвя за почитателите на спорта са грандиозни.
03.06.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz